maanantai 5. maaliskuuta 2012

Mikä on se, joka kiirehtii nousunsa sijoille ja nousee taas?

Aurinko väijyy jo kaikkialla.
Mitään uutta auringon alla? No ainakin se, että aurinko on jälleen keskuudessamme. Täällä pääkaupunkiseudulla se näyttäytyy jo seitsemältä aamulla ja menee jälleen piiloon vasta kuudelta illalla. Valoisaa aikaa on huikeat 11 tuntia. Toista se oli vielä muutama kuukausi sitten.

Aurinko on katala näillä leveyspiireillä minunkaltaisilleni, joiden keho ja mieli reagoivat valon määrään. Juuri, kun olin tottunut jatkuvaan pimeyteen, valo palaakin taas, TA-DAA, ja kehopoloiseni menee shokkiin, koska se on vielä ohjelmoitunut elämään pimeässä. Mielikin on vielä pimeänä ja kokee ristiriitaa, kun aurinko kuitenkin paistaa.

Ääripäästä toiseen joutuvat aivot sahaamaan ja säätämään kehon ja mielen toimintoja oikukkaan auringon takia. Pitäisi kaiketi harkita muuttoa leveyspiireille, joissa valon määrä vuorokautta kohden on vakio. Ehkä joskus sitten, toistaiseksi valitsen elää tässä jatkuvassa valon ja pimeyden shokkihoidossa.

Tervetuloa vaan takaisin talvilomilta aurinko, kyllä minä tähän taas totun. Kuten eräs parrakas, pitkätukkainen mies sanoi: "Here comes the sun, and I say it's allright."


Kevätväsymyksen iskiessä voi kaikki tuntua tältä. Elä ja ole siis tässä ja nyt, sillä auringon nousemisille ja laskemisille et voi mitään, itsellesi voit. 

Terveisin Verkkotoimittajanretku

P.S. Vastaus otsikon kysymykseen on "aurinko".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti