torstai 8. maaliskuuta 2012

Naistenpäivä kuuluu kaikille

Jos vuodessa on yksi naistenpäivä, niin tarkoittaako se, että loput 364 tai nyt karakusvuonna 365 päivää ovat miestenpäiviä?

Tätä pohdin, ja totesin, että ei, koska nainen ja mies eivät ole mitään vastakohtia toisilleen. Se, että yksi päivä vuodesta on omistettu naisten heikosta asemasta muistuttamiseen, ei tee muista päivistä miestenpäiviä.

Totesin myös, että kyllä, koska kaikkina päivinä naistenpäivä mukaan lukien miehet saavat keskimääräisesti enemmän palkkaa, miehillä on enemmän oikeuksia ja monessa kulttuurissa miehillä on sosiaalinen oikeutus kontrolloida naisten vapautta.

Totesin toisenkin kerran, että ei, koska kaikkina vuodenpäivinä pojat ja miehet eivät saa ilmaista vapaasti  herkkyyttään, eivät rakastaa ketä haluavat ja miehet syrjäytyvät helposti yhteiskunnasta.

Mistä on pienet tytöt tehty?

Näitä pohdittuani ihmettelin, miksi me ihmiset siedämme tällaista. Miksi eriarvoisuus kestää? Miksi jokainen ei saa olla vapaa tuntemaan ja toimimaan kuten haluaa, kun se ei ole keneltäkään muulta pois? Miksi ei ole vain ihmistenpäiviä?

Onnellista naistenpäivää kaikille sukupuolille! Tässä keskeneräisessä maailmassa minua lohduttaa, että on myös miestenpäivä ja transfobianvastainen päivä. Ehkä joskus näitä päiviä ei enää tarvita, tai niiden merkitys on oikeasti vain kukkien ja lahjojen antamisessa. Ja siitä tulikin mieleeni, että pienen askeleen kohti tasa-arvoismepaa maailmaa voi tehdä sijoittamalla lahjarahat Naistenpankkiin!

Terveisin Verkkotoimittajanretku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti